Vişne + çürüğü ifadelerinde herhangi bir ses olayı görülmemektedir. Bu sebeple ayrı yazılır.
Contents
Balık sırtı nasıl yazılır TDK?
Bu kelime genellikle Balık sırtı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Balıksırtı şeklinde olmalıdır.
Gül kurusu nasıl yazılır?
“Gülkurusu mu?” yoksa “Gül kurusu mu?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Gül kurusu şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Gülkurusu şeklinde olmalıdır.
Çörek otu nasıl yazılır?
Bu kelime genellikle Çörekotu şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Çörek otu şeklinde olmalıdır.
Gök taşı nasıl yazılır?
ğ. Gök cisimleri: Çoban Yıldızı, Kervan Yıldızı, Kutup Yıldızı, kuyruklu yıldız; gök taşı, hava taşı, meteor taşı vb.
Cam göbeği nasıl yazılır?
ğ. Renk adları: baklaçiçeği, balköpüğü, camgöbeği, devetüyü, fildişi, gülkurusu, kavuniçi, narçiçeği, ördekbaşı, ördekgagası, tavşanağzı, tavşankanı, turnagözü, vapurdumanı, vişneçürüğü, yavruağzı vb.
Bitişik Yazılan de nedir?
Ek olan “-de/-da” bitişik yazılır. Şimdi bu konuda küçük bir ipucu ile konuya açıklık getirelim. Kullandığınız cümlede “de/da”yi çıkardığınızda ortada cümle diye bir şey kalmıyor ise bu “de/da” ek olan “-de/-da” dir ve bitişik yazılır. Eğer anlam bozulmuyor ise bu “de/da” bağlaç olan “de/da” dir. Ayrı yazılır.
Birarada bitişik mi?
Bu kelime genellikle Birara şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Bir ara şeklinde olmalıdır.
Bitişik yazılan mi?
Bu ek geleneksel olarak ayrı yazılır ve kendisinden önceki sözcüğün son ünlüsüne bağlı olarak ünlü uyumlarına girer. Soru ekinden sonra gelen ekler, bu eke bitişik olarak yazılır: Örnek: Bu kitapların hepsini okudun mu? Sen de mi geldin?
Birarada bitişik mi ayrı mı?
Cümle içlerinde zarf olarak karşımıza çıkan bu kelimenin Türk Dil Kurumuna göre doğru yazılışı “BİR ARADA” şeklinde ayrı yazılışıdır. Cümle içinde doğru kullanımı için bir arada kelimesi ayrı yazılmalıdır.18 Eki 2022